Omafiets online kopen: gratis verzending in 24 uur

De omafiets is net zoals de opafiets immens populair onder jongeren en volwassenen. Oma fietsen hebben Lees minder

van oudsher een donker design en zijn voorzien van een terugtraprem. Het design is eenvoudig en klassiek. In de 20e eeuw waren er geen oma fietsen met versnellingen verkrijgbaar. Aangezien dit door sommige gebruikers wel gewenst is, heeft omafietsjes.nl een speciale selectie van omafietsen met versnellingen gecreëerd. In deze hoofdcategorie van de omafiets vind je diverse aanbiedingen en prijsknallers. 

Omafiets in verschillende maten

De omafiets heeft de tand des tijd qua populariteit zeker doorstaan en is zelfs aan een nieuwe opmars bezig. Dat is onder meer te zien aan de variatie in het aanbod van omafietsen die wij te bieden hebben. Wij hebben bijvoorbeeld omafietsen voor volwassenen beschikbaar, maar ook een grote variatie voor kinderen die graag op een omafiets willen fietsen. Bovendien is er een grote verscheidenheid beschikbaar met betrekking tot de kleur en uitvoering van de omafietsen. Er kan een omafiets in een standaardmodel worden aangeschaft of gekozen worden om een fiets te kopen die over een print beschikt op de kettingbeschermer en jasbeschermers. Voor de jonge kinderen zijn er mogelijkheden om met een omafiets met mand voorop de fiets te gaan fietsen en zo zijn er nog veel meer variaties verkrijgbaar bij omafietsjes.nl. Bekijk de mogelijkheden en ontdek ook meteen alle voordelen als je bij ons een bestelling plaatst. De volgende maten zijn verkrijgbaar:

 • Omafiets 12 inch: 2-4 jaar
 • Omafiets 14 inch: 3-5 jaar
 • Omafiets 16 inch: 4-6 jaar
 • Omafiets 18 inch: 5-7 jaar
 • Omafiets 20 inch: 6-8 jaar
 • Omafiets 22 inch: 7-9 jaar
 • Omafiets 24 inch: 8-12 jaar
 • Omafiets 26 inch: 10-14 jaar
 • Omafiets 28 inch: 12+ jaar

Omafiets: Fietsmerken + voordelen

Als je een fiets bij omafietsjes.nl online bestelt, hoef je niet te twijfelen over de kwaliteit van de fiets. Wij hanteren strenge controles op de kwaliteit van onze producten en service. Zodoende helpen wij je graag als je een vraag of een klacht hebt. Naast de uitstekende service en kwaliteit haal je ook veel voordeel uit de gunstige leveringsvoorwaarden. Nergens vind je een kwalitatieve omafiets goedkoper. We hebben een gevarieerd aanbod op het gebied van kleur en fietsmerken. In het assortiment tref je de volgende fietsmerken: 

 • Altec omafiets
 • Highlander omafiets
 • Nostalgia omafiets
 • Popal omafiets
 • Vogue omafiets
 • Volare omafietsen

De bezorging van een oma fiets altijd gratis. Er zijn geen verborgen kosten en het bestelproces is op ieder moment inzichtelijk. In vier eenvoudige stappen heb je jouw omafiets online besteld. Een omafiets kopen goedkoop is bij ons dan ook snel en eenvoudig. Kies een rijwiel die het beste bij jou past. De opoefietsen oftewel omafietsen zijn zowel geschikt voor dames als voor mannen. Omafietsen zijn comfortabel en je hoeft nooit een ongelukje met de stang te vrezen. Bovendien zijn deze fietsen ook altijd in apart kleuren verkrijgbaar. Nog een reden om voor een omafiets te kiezen! Het is ook mogelijk om een omafiets met rek of een omafiets met voordrager te bestellen. Zo is er voor ieder wat wils.

De historie

De omafiets, vandaag de dag niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Als je een dagje naar Amsterdam gaat dan zie je er ontzettend veel mensen op fietsen. Maar waar komt deze fiets eigenlijk vandaag en waarom zijn ze populair geworden? Als we duiken in de historie van de omafiets dan voert dit ons terug naar de negentiende eeuw toen de fietsframes alleen gebogen werden gemaakt. Vroeger hadden dus alle fietsen de welbekende bocht in het frame. De term omafiets bestond toen nog niet

Als we een spurt in de tijd maken naar 1950 dan leren we dat er toen pas andere modellen fietsen werden ontwikkeld. Dit zorgde voor in een omslag in het gebruik van type fiets. De modernere dames maakten gebruik van de hippere modellen en de jeugd maakte ook zo min mogelijk gebruik van “die oude fietsen”. Omdat de omafiets ouderwets was en niet meer populair was onder de jongeren en de moderne mensen, kwam de naam opoefiets naar voren. Later veranderde dit naar de omafiets. 

Pas in de jaren zeventig en tachtig steeg de omafiets weer in populariteit. Dit kwam omdat het nostalgische uiterlijk de jeugd van toen aansprak. De omafiets werd natuurlijk wel wat moderner gemaakt om de fiets eigentijdser te maken. Maar daar werd slim op ingespeeld door de fietsfabrikanten. Zo maakten zij het mogelijk om de omafietsen (of opafietsen) in andere kleuren verkijgbaar te maken dan alleen zwart. Sindsdien is de omafiets niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. 

Omafiets eenvoudig online kopen

Een fiets online kopen is vrij eenvoudig. Maar het is wel belangrijk dat je op een aantal punten let. De fiets kun je alleen zien op het scherm, de fiets kun je niet van te voren testen. Onze tips voor het online kopen van een omafiets:

 • Zet voor jezelf op een rijtje wat jouw wensen zijn
 • Wat is de functie van de fiets?
 • Welk merk moet de omafiets zijn?
 • Kan ik de omafiets goed op slot zetten? Bekijk de ABUS sloten of de AXA fietsslot voor een goede bescherming!
 • Moet de omafiets versnellingen hebben?
 • Wil je een terugtraprem of een handrem?
Navigation

My Cart

Close
Viewed

Recently Viewed

Close

Quickview

Close

Categories